Екскурсія по місцях бойової слави

10.03.2016 18:29

        До Дня визволення Херсону від німецько-фашистських загарбників учні 6 та 7 класів разом з класними керівниками відвідали місця бойової слави років Другої світової війни.

        Початком екскурсії став танк "Т-34", що був встановлений 13 березня 1969 року у парку Слави. 

        Далі ми попрямували до Алеї Слави, що розташований на березі Дніпра та  увічнює пам’ять про воїнів-херсонців та воїнів-визволителів міста. У 1966 на річці Конці були знайдені останки невідомого солдата, які були перепоховані 13 березня 1967 в парку Слави. За проектом арх. Ю.М.Тарасова тут був споруджений пам’ятник “Могила Невідомого солдата” з Вічним вогнем перед ним. У 1989 за проектом арх. Громихіна В.М, Захарова С.А., Платонова Ю.П. та ск. В.І.Зноби навколо „Могили невідомого солдата” був створений новий архітектурно скульптурний комплекс. Трьохмаршові широкі сходи ведуть до центральної площі комплексу. Вздовж сходів розміщені шість бронзових карбованих рельєфів з історичним описом Херсонщині, воєнних подій та картам. З обох боків на опорних стінах, що фланкують центральні сходи, розташовані бронзові скульптури солдата і матроса на повний зріст. В центрі головного майдану встановлена тріумфальна колона з червоного граніту з символічною бронзовою фігурою. 

    Наостанок учні відвідали пам'ятний камінь на місці загибелі 1276 радянських громадян — жертв фашизму на вулиці Червоностудентській.