Тиждень дитячого читання

20.03.2018 21:58

        Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

        Яскраво і цікаво в бібліотеці школи № 13 для учнів пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це – книжкові іменини, свято письменників, читачів і бібліотек, яке допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою.

        Візитною карткою бібліотеки  стали книжкові виставки, присвячені письменникам та книгам-ювілярам 2018 року.

        Розпочався тиждень проведенням до Всесвітнього Дня поезії  бібліоуроку для учнів 8-го класу  «Подорож до країни Поезії»,що мав за мету ознайомити учнів із найкращими зразками української та світової поезії; розвивати навики виразного читання; розвивати любов до мистецтва слова.

        Бібліоурок «Краса душі людської», до участі у якому було залучено учнів 7-го класу, сприяв вихованню в учнів  прагнення жити за «золотим правилом» моралі, бажання своїми вчинками приносити радість людям, вірити в силу добра.

        У ході  бібліотечного уроку  «Зростаємо разом з книгою» учні 2-го класу не тільки дізналися багато цікавого про книгу, але й стали безпосередніми учасниками заходу. Залюбки мандрували чудовим казковим світом, ділилися своїми фантазіями, розгадували загадки.

        Зірковий дайджест «Видатні письменники світу», проведений бібліотекарем  ХОБД  для учнів  5-6 класи містив інформацію про життя і творчість видатних зарубіжних письменників,  учні мали можливість заслухати яскраві уривки із творів письменників.

        На базі шкільної бібліотеки Пономаренко Н.І. проведено посвяту у першокласники «Для Вас відкриті наші двері і серця!», що мав за мету розкрити значення книги в житті людини; викликати інтерес до читання; показати цінність бібліотеки; виховувати бережне ставлення та любов до книги,  розвивати пізнавальний інтерес, навички виразного читання віршованих творів, зв’язне мовлення. Першокласники зустрілися зі своїми улюбленими казковими героями.

          Для учнів з класу у рамках мандрівки «Мистецтво – чарівний світ краси» організовано  зустріч з художником-ілюстратором Крючковською Т. М. Учням дуже цікаво було почути, як народжується малюнок для книг, переглянути дитячі книги херсонських молодих письменників, узяти участь у майстер-класі.

          Бібліотечний урок «Читаю – значить живу!» , проведений для учнів 4-го класу  мав за мету закріпити знання дітей , як слід поводитися з книгою, розвивати інтерес до художньої літератури і реставрування книг, удосконалювати усне мовлення, виховувати любов до книги, потребу в читанні, прищеплювати знання та вміння бережливого поводження з нею.

        У рамках тижня учні 5-го класу відвідали ХОБД ім. Дніпрової Чайки, де мали можливість долучитися до  настінної гри « П’ятдесятизірковий Ігроленд», відповідаючи на питання про США, діти отримували фішки і прикріплювали їх на стіну, знаходячи потрібний штат Америки. Гра дуже сподобалася дітям своєю незвичністю та пізнавальністю.

      До 70-річчя видання філософської казки «Маленький принц» Сент-Екзюпері для учнів   9-го класу   проведено бібліотечний урок «Мабуть немає людини, яка б хоч раз не чула про «Маленького принца».  У ході бесіди учні ще раз зупинились на важливих моментах, які нагадують нам про головну ідею твору: «Є тільки одна проблема, одна-єдина у світі – повернути людям духовний зміст, духовні турботи».

        Учні 10-11 класи переглянули  буктрейлер   за  мотивами книги сучасного українського письменника Сергія Бута «Листи з того світу», двічі дипломанта престижного літературного конкурсу «Коронація слова».