Знайомство з поезією М.Братана

17.03.2017 21:47

        15 березня 2017 року учні 7 класу Херсонської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів №13 Херсонської міської ради відвідали Херсонську міську бібліотеку №14, де відбулося засідання клубу "Древо пізнання". Під час якого було проведено зустріч, присвячену творчості письменника Херсонщини Миколи Братана.

        Український поет і прозаїк Микола Іванович Братан народився 1 січня 1935 р. в с. Сeменівці Каховського району на Херсонщині в сім'ї хлібороба. Свого часу він успішно закінчив Бериславське педагогічне училище, літературний факультет Одеського державного університету. Був солдатом, газетярем, співробітником облтелерадіокомітету. З 1971 року очолював обласне відділення Спілки письменників України. Довгий час був відповідальним секретарем Херсонської організації СПУ. Головою, а пізніше почесним головою Херсонської обласної організації Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка.

        Микола Братан - лауреат літературної премії ім. А. Малишка. Нагороджений орденом «Знак Пошани» та медаллю. Він є автором більше двох десятків книг, численних публікацій в колективних поетичних збірках, періодиці, перекладачем з російської, білоруської, чеченської, болгарської та багатьох інших мов.

        Учні із задоволенням поринули в переживання автора, прослухавши його відомі твори з вуст сина. Також учням був представлений міні-екскурс з історії вулиць Херсона та з нагоди дня визволення Херсонщини від німецько-фашистських загарбників.